Co je to tělový scrub a proč jej zařadit do pravidelné péče o tělo?

Pravděpodobně již víte o tom, že je skvělé pleť jednou až dvakrát do týdně ošetřit peelingem nebo exfoliačním tonikem s obsahem kyselin. Díky tomu odstraníte odumřelé kožní buňky, pokožku rozjasníte a zlepšíte její strukturu. Stejnou péči bychom rozhodně měli věnovat nejen pokožce obličeje, ale i těla. Použití scrubu na tělo je stále vnímáno spíše jako příležitostná sváteční záležitost než jako kosmetický přípravek, který by se měl pravidelně používat ve sprše. Seznámíme Vás hned s několika výhodami, které Vás zaručeně budou motivovat k tomu, aby se pravidelná exfoliace stala základem Vaší pravidelné péče o tělo.

Dozvíte se o našich nejlepších tipech na exfoliaci a zjistíte, jak často používat exfoliační tělový peeling pro jemnou a zářivou pokožku. Tělové scruby neboli také peelingy jsou skvělým způsobem, jak udržet vaši pokožku zdravou, rozzářenou a hladkou.

Exfoliace spočívá v odstranění odumřelých kožních buněk, které se hromadí na povrchu naší pokožky. Pokud tyto buňky neodstraníte, nakonec se na pokožce nahromadí jejich silná vrstva, která má za následek to, že pokožka je suchá, drsná, postrádá zářivost a zkrátka nevypadá zdravě a pěstěně. Také se mohou začít ucpávat póry a to může způsobit akné nebo zarůstání chloupků na těle.

IMG_0124

Jaké benefity přináší pravidelné používání scrubu?

Scrub okamžitě odstraňuje suchou kůži, vyhlazuje pokožku, snižuje výskyt jemných linek a vrásek, zlepšuje její texturu a účinně čistí. Tělový scrub také jistě oceníte pokud Vás trápí celulitida nebo otoky nohou, zlepšuje totiž prokrvení pokožky, podporuje lymfu a díky tomu se lépe vylučují toxiny z těla.  A pokud máte sklon k zarůstání choupků po holení, tělový scrub Vám pomůže i s tímto problémem. Pokud plánujete vystavit pokožku slunečním paprskům, ani tehdy nezapomeňte na ošetření peelingem. Díky odstranění šupinek a suché kůže se budete lépe opalovat a zlatavá pokožka Vám i mnohem déle vydrží.

Výsledky po použití tělového scrubu vidíte okamžitě, pokožka je hladká, rozjasněná, vyživená, provoněná a hydratovaná. Vypadá zdravě, je rozzářená a také lépe přijímá výživné látky z tělových olejů a krémů.

Jak často byste měli používat tělový scrub?

Doporučujeme jej zařadit 1-2 x týdně. Nepoužívejte peeling na poškozenou, poraněnou nebo podrážděnou pokožku. Pokud máte například spálenou pokožku od sluníčka, je lepší scrub pro jednou vynechat a nechat ji napřed zahojit.

Jak správně používat tělový scrub?

Prvním krokem k dokonalé exfoliaci celého těla je sprcha teplou vodou. Teplá voda a pára pomáhá otevření pórů, což zajistí ještě lepší výsledek. Po umytí celého těla mýdlem naneste scrub na ještě vlhkou pokožku a krouživými pohyby, směrem k srdci od kotníků nahoru několik minut masírujte pokožku. Nechte chvilku působit a poté opláchněte.

B5A18F40-9E98-42F1-9A1C-63C17C3C5855