10 důvodů proč vyměnit sprchový gel za přírodní mýdlo

Říkáte si, proč by jste vlastně měli vyměnit svůj oblíbený sprchový gel nebo klasické mýdlo za mýdlo přírodní?

1. UNIVERZÁLNÍ POUŽITÍ

Přírodní mýdlo je naprosto fantasticky univerzální věc. Lze jej použít nejen na tělo nebo na ruce, ale perfektně se hodí i na dočištění pokožky obličeje (po odstranění make-upu olejem nebo odličovačem) nebo místo holící pěny. Máte - li krátké vlasy, můžete jej dokonce použít i místo šamponu. Díky jejich všestrannému použití nemusíte mít v koupelně desítky mnohdy zbytečných produktů. 

2. NEZATĚŽUJÍ PŘÍRODU

Výroba přírodních mýdel ani jejich používání nezatěžuje přírodu a životní prostředí. Jsou vyráběna pouze z přírodních ingrediencí, takže se nemusíte bát přírodní mýdlo použít třeba při kempování v přírodě. Mýdlo se po použití snadněji rozkládá, neznečišťuje vodu a nepoškozuje divokou zvěř. 

3. DÉLE VYDRŽÍ 

Jedna kostka Vám při každodenním použití na tělo i obličej vydrží klidně i dva měsíce. Jak jej správně uchovávat, aby Vám co nejdéle vydrželo? Přečtěte si ZDE v našem starším článku.

4. NENARUŠUJÍ OCHRANNÝ FILM POKOŽKY A HYDRATUJÍ

Přírodní mýdla vyráběná metodou za studena jsou plná rostlinných másel, za studena lisovaných olejů a glycerinu. Díky tomu nezbavují pokožku jejího přirozeného ochranného filmu. Při pravidelném používání dochází k celkovému zlepšení stavu pokožky (ustupuje pnutí, svědění, pokožka je hladká, zdravě vypadající a bez pocitu suchosti). Dokonce nebudete tolik potřebovat tělová mléka a krémy.

5. FUNKČNÍ A STYLOVÝ DOPLNĚK KOUPELNY

 Přírodní mýdla jsou nejen účinná a krásně voňavá, ale také moc hezky vypadají. Mýdlo s mýdlenkou je v koupelně stylovým doplňkem, který vykouzlí krásnou atmosféru.

6. KRÁSNĚ VONÍ PO ESENCIÁLNÍCH OLEJÍCH

Esenciální oleje použité při výrobě přírodních mýdel nejenom krásně voní, ale mají skvělé účinky i na pokožku a psychiku. Esenciální oleje nikdy neplní jen vonnou funkci, ale jsou pečlivě nakombinovány tak, aby zmírňovaly stres, zlepšovaly náladu a přinášely uvolňující účinek. Vytvořte si svůj vlastní aromaterapeutický rituál, který osvěží ducha i tělo. 

7. SKVĚLÉ NA CESTY 

Mýdlo hravě sbalíte i do toho nejmenšího zavazadla, nikde se Vám nevylije a můžete si jej vzít i na palubu letadla. Také tím ušetříte místo v kufru, protože mýdlo má velmi všestranné použití. 

8. OBSAHUJÍ NEJKVALITNĚJŠÍ INGREDIENCE 

Kůže je náš největší orgán a právě kůží se do těla vstřebává vše, co na ní aplikujeme ve formě kosmetiky. V konvenčních mýdlech a sprchových gelech se vyskytuje velké množství látek (sulfáty, deriváty ropy, parabeny,umělé parfemace, umělá barviva) které poškozují nejen naši pokožku, ale i naše zdraví. Přírodní mýdla obsahují jen ty nejčistější a nejkvalitnější ingredience, které pocházejí přímo z přírody. Mají pozitivní účinky při nejrůznějších kožních problémech (akné, ekzémy, lupénka) a jsou skvělá i na tu nejjemnější dětskou pokožku. 

9. NEJSOU TESTOVÁNY NA ZVÍŘATECH, VEGANSKÉ SLOŽENÍ

Další výhodou přírodních mýdel je to, že si můžete být 100% jisti, že ve fázi výroby nebo testování nebylo ublíženo žádnému zvířeti. Přísady jsou vždy rostlinného původu, většina mýdel je také veganská. Základ ingrediencí tvoří rostlinné oleje, k nimž se přidávají esenciální oleje, rostlinná másla, za studena lisované oleje, aktivní uhlí, jíly, sušené bylinky nebo květiny. Přírodní mýdla jsou dokonce velmi vhodná i pro péči o srst Vašich domácích mazlíčků. 

10. NEOBSAHUJÍ KONZERVANTY

Přírodní mýdlo má sice kratší dobu trvanlivosti, má to však dobrý důvod. Konzervační látky používané v konvenčních produktech jsou toxické pro člověka i životní prostředí. 

Naše kolekce přírodních mýdel je sestavena tak, aby si každý našel to své. V nabídce máme mýdla pro suchou či smíšenou pokožku i ta, která Vám pomohou s léčbou akné nebo ekzémů. Naše mýdla voní po přírodních esenciálních olejích, je libo citrusové, květinové, bylinkové nebo třeba kořeněné? 

 

IMG_5028