Jak se správně starat o přírodní mýdlo?

Někdo se používání tuhých mýdel brání co to jde, protože se přeci rozmáčejí, zanechávají stopy na mýdlence a jsou tolik nepraktická!

Tohle všechno je samozřejmě mýtus. Je jen potřeba vědět, jak správně o přírodní mýdlo pečovat, jak s ním zacházet a jaké jsou jeho vlastnosti.

Přírodní mýdlo je určené ke každodennímu použití na celé tělo i obličej. Vzhledem k tomu, že při výrobě nejsou použity chemické konzervanty a mýdla obsahují čisté rostlinné oleje, je doba jejich trvanlivosti přibližně jeden rok od výroby. Není proto vhodné nechávat si jej dlouhou dobu vystavené na poličce v koupelně, či na dně skříně k provonění šatníku.

Přírodní mýdlo vzhledem k tomu, že obsahuje vyšší podíl vyživujících olejů je více náchylné na rozmáčení. Není vhodné jej namáčet pod přímým proudem vody. Po čase by se rozmočilo, ztratilo by svou pevnost a díky tomu by se i rychleji spotřebovalo. Doporučujeme mýdlo uchovávat v mýdlence s odtokovými dírkami, aby nestálo ve vodě. Pokud to jeho tvar umožní, je vhodné stavět jej na mýdlence na hranu, aby mohlo po použití opět vyschnout. 

 

SPRÁVNÝ POSTUP PŘI MYTÍ PŘÍRODNÍM MÝDLEM

Navlhčit pokožku nebo mycí houbu.

Pomocí vlhké mycí houby mýdlo napěnit, popř. můžete přímo napěnit i navlhčenou pokožku bez použití mycí houby.

Po použití vrátit mýdlo zpět na mýdlenku. 

07A4F87F-69A9-4AC0-ABDE-9869512C4EED