Co je to Gua Sha masáž a proč jí provádět?

Možná, že jste už někde zahlédli ploché kameny nejrůznějších tvarů, které se používají na masáže obličeje a těla...

Jedná se o tisíce let starou a vysoce účinnou masážní metodu Gua sha, která vychází z principů tradiční čínské medicíny. V poslední době se Gua Sha masáž těší velké popularitě a ženy po celém světe ji zařazují do svých každodenních beauty rituálů. 

 

image3 

Co je to vlastně Gua Sha? 

Gua Sha je tisíce let stará metoda, která vychází z principů tradiční čínské medicíny. Používá se již řadu let a teď zažívá opětovný boom. 

Název Gua Sha se skládá ze dvou slov - gua znamená v čínštině škrábat a sha znamená výsev. Smyslem masáže je tak “vyškrábat” z těla nemoc a všechny škodliviny. 

Pravidelnou Gua Sha masáží se zbavíte přebytečných tekutin z tkání (oteklého obličeje), zlepšíte prokrvení pokožky, pleť zůstane napnutá a pružná. Navíc redukuje vrásky, obnovuje kontury obličeje, podporuje činnost lymfatického systému a odbourávání toxinů z těla.

Pomáhá také při bolestech hlavy a krční páteře. Gua Sha masáž je velmi příjemným rituálem, který má pozitivní vliv na psychiku, přináší pocity uvolnění a snižuje napětí. 

 

Účinky minerálních kamenů na lidské tělo

Gua Sha masážní destičky jsou vyráběny z přírodních krystalů, které mají sami o sobě blahodárné účinky. Harmonizují organismus, odblokovávají energii a zvyšují vibrace těla. 

 

image0-2

 

Účinky Gua Sha masáže na pleť

Podle principů tradiční čínské medicíny se na obličeji podepisuje každodenní napětí a stres a způsobuje ztuhlý a přísný výraz. Při pravidelné masáži jsou obličejové svaly uvolňovány a dochází ke změkčení výrazu, zjemnění vrásek a znatelnému zlepšení celkového vzhledu obličeje. Při masáži se zlepšuje prokrvení pokožky, 

Pravidelnou Gua Sha masáží se zbavíte přebytečných tekutin z tkání (oteklého obličeje), zlepšíte prokrvení pokožky, pleť zůstane napnutá a pružná. Navíc redukuje vrásky, obnovuje kontury obličeje, podporuje činnost lymfatického systému a odbourávání toxinů z těla. 

 

Účinky Gua Sha masáže na psychiku

Gua Sha masáž je velmi příjemným luxusním rituálem péče o sebe, který má příznivé účinky nejen na pleť ale i na psychiku. Masáž zklidňuje, odbourává napětí a stres, pomáhá při bolestech hlavy a migrénách. Masáž prováděná před spaním Vás příjemně uvolní a připraví na kvalitní spánek. 

 

Jak pečovat o Gua Sha kameny

Gua Sha kameny jsou vyrobeny z přírodních minerálních krystalů, díky tomu jsou velmi křehké a náchylné na poničení. Doporučujeme je uchovávat v krabičce nebo pytlíčku z přírodních materiálů.

Přírodní krystaly mají schopnost čerpat energii (i tu negativní) a je potřeba je pravidelně očišťovat a pečovat o ně, Cca 1x měsíčně doporučujeme očistit kámen pod tekoucí vodou a nechat energeticky nabít na čerstvém vzduchu v polostínu nebo měsíčním svitu. Díky této očistě kamen opět získá své léčebné vlastnosti a vyčistí se od všech energií.