Proč do našich mýdel přidáváme čerstvý gel z Aloe Vera?

Aloe Vera jsme si zamilovali!

Věděli jste, že do receptury našich přírodních mýdel přidáváme čerstvý gel z Aloe Vera, kterou si i sami pěstujeme? Tato rostlina je totiž hotový přírodní zázrak v péči o pokožku.

   IMG_2305           

Aloe Vera právem patří mezi nejoblíbenější léčivé rostliny, je používána různými civilizacemi již po staletí pro péči o pleť, zdraví a léčebné účely. O jejích účincích na zdraví věděli již staří Egypťané, Řekové a královna Kleopatra si gelem z jejích listů potírala celé tělo i obličej. Její dužnaté listy v sobě ukrývají mnoho cenných složek pro zdraví celého těla.

Aloe obsahuje například vitamíny A, C a E, kyselinu listovou, aminokyseliny, vápník, chrom hořčík, měď či zinek. A za zmínku rozhodně stojí i nemalý obsah enzymů a mastných kyselin, které mají protizánětlivé a antibakteriální účinky.

Proti vráskám i pro zklidnění 

Aloe Vera je vhodná pro všechny typy pokožky, včetně té nejcitlivější. Gel z jejích listů má naprosto výjimečné regenerační, hydratační, zklidňující a hojivé vlastnosti. Funguje jako antioxidant a má také schopnost vytvářet na pleti ochranný film, čímž udrží vlhkost uvnitř pokožky a chrání ji před vysušováním. Díky velmi lehké textuře je perfektní pro hydrataci mastné pleti.

Přirozeně stimuluje tvorbu kolagenu v pokožce a pomáhá snižovat výskyt jemných vrásek.

 Podpora hojení kůže při ekzémech a kožních potížích 

Silně podporuje hojení kůže při ekzémech, lupénce a drobných poraněních. Pomáhá zmírnit svědění a zklidňuje suchou, citlivou pokožku. 

 Zmírnění projevů akné a jizviček

Kromě svých antimikrobiálních a protizánětlivých vlastností je Aloe Vera také skvělým zdrojem sylicylových kyselin, které pomáhají v boji proti akné a hyperpigmentací.  Zároveň neucpává póry a účinně předchází vzniku nových pupínků. 

Pokud ještě nemáte tuhle úžasnou rostlinku doma, určitě doporučujeme pořídit. Je skvělá jako první pomoc při popáleninách, drobných poraněních a štípnutí hmyzem. Pro perfektní hydrataci a regeneraci pleti aplikujte gel přímo z listu na pleť. Navíc i krásně vypadá v interiéru.